marți, 31 august 2010

Amandine

Ingrediente
Blat:
6 oua,200 g zahar,30 ml apa,30 ml ulei,20 g cacao,8 linguri faina 
Crema 
3 galbenusuri,150 g zahar pudra,1 pachet de unt Rama ,3 linguri de cacao.
Pentru sirop:
400 ml apa,200 g zahar,2 plicuri capuccino de ciocolata.

Preparare:
Se mixeaza intr-un castron pana obtinem o spuma tare dupa care adaugam zaharul,apa si galbenusurile frecate cu uleiul.Se amesteca ,de aceasta data, cu o lingura ,nu cu mixerul,de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.Se pune faina amestecata cu cacao si se mixeaza.
Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.
Se pune la cuptor pentru 30-35 min la 175 C iar ultimele 5 minute se ridica temperatura la 190 C.

Preparam siropul in felul urmator:
Punem toate ingredientele la foc,intr-o craticioara si din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc 5 minute.Cand e gata se lasa la racit si trecem la prepararea cremei.
Intr-un castron se pune untul partial topit( il topim la microunde),se mixeaza bine apoi se pune zaharul pudra si iar mixam pana se dizolva acesta.Se adauga cele 3 galbenusuri si cacao si mai mixam pana se obtine o crema omogena,pufoasa.

Intre timp prajitura s-a copt si s-a racit asa ca trecem la asamblarea ei.
Pe o tava punem jumatate de blat (blatul obtinut il taiem in doua ) Turnam cu lingura sirop pe tot blatul apoi punem toata crema .Acoperim cu celalalt blat, iar siropam bine dupa care dam la frigider cam 2 ore.
Dupa 2 ore scoatem de la frigi, taiem bucati lungi si inguste si le glazuram .Se topeste 75 g ciocolata la bain-marie , se pune intr-o punga taiata la un colt si se decoreaza dupa fantezia fiecarei gospodine.
E o prajitura delicioasa.
Pofta buna !



Noapte Venetiana

Este o prajitura deosebita ca aspect dar mai ales ca savoare.Fiica mea adora aceasta prajitura drept pentru care o fac destul de des(totusi nu foarte des ca sufera silueta si deja intram in conflict cu asemenea tentatie ) Dupa cum se vede , aceasta prajitura este un chin...dar din cele placute.
Deci sa purcedem la a scrie reteta , spre desfatarea noastra si a papilelor noastre
Avem nevoie de...
Ingrediente
Pentru blatul alb:
6 albusuri,6  linguri de zahar,100 g cocos ras,4-5 linguri faina
Pentru blat negru:
4 oua(separate albusurile de galbenusuri),4 linguri de faina,4 linguri de zahar,2 linguri cacao,1lingurita praf de copt.
Crema : 6 galbenusuri,150 g zahar,5 linguri lapte,200 g unt (eu folosesc Rama), vanilie
Glazura: 100 g ciocolata menaj,2-3 linguri lapte,50 g unt.

Preparare blat alb:
Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul,cocosul si faina si se amesteca usor.Se unge si se tapeteaza o tava (de 20x30) ,se toarna blatul si se lasa deoparte pana ce preparam blatul negru.
Blat negru:
Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga ,unul cate unul, galbenusurile,apoi faina , care in prealabil a fost amestecata cu praful de copt si cacao.Se amesteca usor pana la omogenizare si se toarna cu atentie in tava peste blatul alb(fara sa se amestece aluaturile)
Nota...daca s-a respectat reteta aluaturile vor fi de o asemenea consistenta incat nu se vor amesteca in momentul turnarii unuia peste celalalt.
Se coace 25-30 min la 180 C
Related Posts with Thumbnails