marți, 31 august 2010

Amandine

Ingrediente
Blat:
6 oua,200 g zahar,30 ml apa,30 ml ulei,20 g cacao,8 linguri faina 
Crema 
3 galbenusuri,150 g zahar pudra,1 pachet de unt Rama ,3 linguri de cacao.
Pentru sirop:
400 ml apa,200 g zahar,2 plicuri capuccino de ciocolata.

Preparare:
Se mixeaza intr-un castron pana obtinem o spuma tare dupa care adaugam zaharul,apa si galbenusurile frecate cu uleiul.Se amesteca ,de aceasta data, cu o lingura ,nu cu mixerul,de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.Se pune faina amestecata cu cacao si se mixeaza.
Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.
Se pune la cuptor pentru 30-35 min la 175 C iar ultimele 5 minute se ridica temperatura la 190 C.

Preparam siropul in felul urmator:
Punem toate ingredientele la foc,intr-o craticioara si din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc 5 minute.Cand e gata se lasa la racit si trecem la prepararea cremei.
Intr-un castron se pune untul partial topit( il topim la microunde),se mixeaza bine apoi se pune zaharul pudra si iar mixam pana se dizolva acesta.Se adauga cele 3 galbenusuri si cacao si mai mixam pana se obtine o crema omogena,pufoasa.

Intre timp prajitura s-a copt si s-a racit asa ca trecem la asamblarea ei.
Pe o tava punem jumatate de blat (blatul obtinut il taiem in doua ) Turnam cu lingura sirop pe tot blatul apoi punem toata crema .Acoperim cu celalalt blat, iar siropam bine dupa care dam la frigider cam 2 ore.
Dupa 2 ore scoatem de la frigi, taiem bucati lungi si inguste si le glazuram .Se topeste 75 g ciocolata la bain-marie , se pune intr-o punga taiata la un colt si se decoreaza dupa fantezia fiecarei gospodine.
E o prajitura delicioasa.
Pofta buna !



Un comentariu:

  1. Buna Julia/Chriss si merci mult de vizita pe blogul meu. Iti scriu aici reteta pentru "Cornuletele de post cu caise confiate":

    Ingrediente:
    250 gr. margarina vegetala fara sare moale
    12 linguri faina
    4 linguri apa
    1 lingura otet

    Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
    Pe planseta infainata se taie margarina cubulete.
    Se adauga pe rand cate o lingura de faina, o lingura de apa, framantand aluatul direct pe planseta de lucru. Le sfarsit se adauga otetul si se mai framanta un pic.
    Din aluat se fac apoi 4 bilute. Din care se vor intinde direct foile.
    Pentru a obtine o forma frumoasa eu am taiat cornulete cu un cutit dantelat.
    Cornuletele se pot umple cu ceea ce avem prin casa: caise confiate, rahat, gem, nuca, mac,etc.
    Se coc in tava unsa la foc mediu cca 15-20 minute.
    Se tavalesc fierbinti prin zahar vanilat.
    Se pot pastra in cutii ermetice pana la 1 luna.( daca rezista si nu aveti “soricei” mici si mari prin casa??!)
    Succes si o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails